Maak kennis met DAVO

DAVO is ontstaan in 2012, vooral om zichzelf van mooi bier te voorzien. Ze brouwden toen, jawel, in pannen in een garage. Inmiddels zijn ze uitgegroeid tot een team van 50 gepassioneerde bierliefhebbers, een brouwerij en drie bars; de DAVO Brewpub in Deventer (hun thuishaven), de DAVO Bar in Arnhem aan de Rijnkade en, sinds kort, de DAVO Bar in de binnenstad van Zwolle. Inmiddels zijn de bieren van DAVO overal in Nederland verkrijgbaar en hebben ze diverse prijzen gewonnen de afgelopen jaren.

De bieren van DAVO zijn stuk voor stuk gebrouwen volgens het principe van de ‘3-pint-rule’. Een regel die ervoor zorgt dat je na drie bieren nog steeds zin hebt in een slok. Of het nu gaat om een American Wheat Ale of een Whisky infused Russian Imperial Stout, een bier moet altijd in balans zijn.

Naast het vaste assortiment blijven ze graag experimenteren en vernieuwen. Zo hebben ze onlangs een nieuwe ondergistende session IPA en een alcoholarm bier toegevoegd aan het assortiment.

Net als in 2012 werken ze elke dag hard om fijne bieren te maken, te delen en te drinken. Met liefde en nog meer plezier. Dus eigenlijk is er niets veranderd.

Waar komt de naam DAVO vandaan?

Deventer is ooit gesticht door een heilige genaamd Lebuinus. Hij heeft ook een kerk gebouwd in de stad, die staat er nog steeds, en daar is Deventer omheen gebouwd en gegroeid.

Lebuinus kwam naar Nederland samen met een metgezel. Deze heette Davo. Daar komt de naam deels vandaan.

Ook heeft er eerder een bierbrouwerij gestaan in Deventer. Deze heette ook DAVO Bierbrouwerij. De brouwerij is in 1907 afgebrand en niet meer opgebouwd. Dus toen wij begonnen in 2012 stond in de krant ‘na 100 jaar weer Deventer bier met dezelfde naam ‘DAVO’.

Proost!

Proef de bieren van DAVO

Bezoek DAVO

 

Deel:

Nieuwer artikel